Nieuws

Carlsberg's groen wordt groener.
Carlsberg kiest huber
group als hoofdleverancier voor haar bieretiketen!

De kleur groen mag dan het universele symbool zijn voor alles rondom het milieu, maar groen pigment is eigenlijk één van de meeste moeilijke kleuren om te produceren zonder het gebruik van milieubelastende componenten.

Voor mensen is groen een van de meest uitdagende kleuren om veilig te produceren voor het milieu", bevestigde Douglas Mulhall, adviseur bij de EPEA, die Cradle to Cradle-producten certificeert. "Tegenwoordig bevatten veel groene inkten en verven nog giftige ingrediënten die problematisch zijn voor recycling. Miljoenen tonnen inktslib worden elk jaar opgevangen bij recyclingfabrieken en met behulp van een groenere inkt kunnen het oud papier, karton en inkt zelf een betere kwaliteit recycleren”.


Sinds jaren is Carlsberg, als internationale brouwerij, voortdurend bezig met het optimaliseren van haar producten en flessen. Met dit in gedachten was het een logische stap de inkten voor bieretiketten en enkele van haar kartonnen verpakkingen om te zetten naar een Cradle to Cradle Zilver-gecertificeerde inkt, wat betekent dat de ingrediënten die in de inkt worden gebruikt, zijn toegewezen aan 100 delen per miljoen en dat de inkt geen toxische ingrediënten bevat.

Tijdens een exclusief evenement in Kopenhagen op 4 en 5 september, waar Carlsberg een reeks spannende innovaties onthulde die in samenwerking werden ontwikkeld, bedankte Carlsberg de hubergroup voor hun grote inzet voor de implementatie voor de verzamelde vakpers: "Drukinkten hebben grote gevolgen over de recycleerbaarheid van verpakkingen, omdat ze vaak samen met papiervezels worden gerecycled. Om de recycleerbaarheid van Carlsberg-labels in geselecteerde markten te verbeteren, gebruiken we de hubergroup Eco-Offset Ink Premium Plus, die op zilver-niveau Cradle to Cradle Certified ™ is.

vlnr: Douglas Mulhall (EPEA, Cradle to Cradle), Mark Töpfer (Töpfer Kulmbach GmbH)
Julian Marsili (Carlsberg Breweries A/S), Jörgen Rierveld (hubergroup)

De Global Product & Portfolio Manager vellenoffset/UV van hubergroup Bernd Groh verklaarde tijdens een interview op het jaarlijkse Cradle-to-Cradle congres in Lüneburg: "Als een van de eerste wereldwijde inktfabrikanten hebben we de uitdaging opgepakt om onze standaard vellenoffset en liquid inktportfolio naar C2C te certificeren. Met groot succes zoals u kunt zien met het Carslberg-project, wat niet mogelijk was met de geweldige ondersteuning van het HEALTHY PRINTING INITIATIVE van EPEA in Hamburg, een van de belangrijkste platforms om duurzaam printen mogelijk te maken voor verpakkingsfabrikanten en drukkers.”

                                                                            Print the change - print sustainability!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwsarchief

juni 2018 - Klanteninformatie herindeling drukinkten die kobalt bevatten
februari 2018 - samenwerking hubergroup Benelux en Igepa NL
juni 2017 - hubergroup goes Cofree
september 2016 - verbeterde kwaliteit fluorescerende Pantone inkten
mei 2016 - in memorian
september 2015 - hubergroup 250 jaar en nieuwe naam
6 juni 2014 - Persbericht samenwerking Igepa BeLux en HST Benelux
 

 

 

Product Image

SUBSTIFIX-AV

SUBSTIFIX-AV is een vochtmiddel additief dat is ontworpen voor alcoholvrij drukken op persen met alcoholvochtwerken. Kan ook worden gebruikt bij het drukken met lage alcoholdosering.

Meer...
Product Image

QU!CKFAST COFREE

Gespecialiseerde !NKREDIBLE-technology drukinkt voor afdrukken op kritische substraten. Deze vierkleureninkten met oxidatieve formulering is geformuleerd op basis van hernieuwbare grondstoffen.

Meer...